Kurikan museo ja Kotiseututalo *

Sisäänpääsy Museokortilla

Museon kuvaus
Kurikan museossa on näyttelyt paikkakunnan esihistoriallisista esineistä, maatalousyhteisön käyttöesineistä, Kurikan entisestä vuonna 1672 rakennetusta kirkosta sekä paikallisesta naisten ja miesten käsityöperinteestä. Lisäksi museossa esitellään kansanperinteen kerääjä, professori Samuli Paulaharjun (1875—1944) sekä hääpelimanni ja harmonikanvalmistaja Sameli Elomaan (1889—1967) elämäntyötä.

Kotiseututalo on toimintakeskus, jossa yhdistykset ja yksityiset sekä yhteisöt voivat järjestää tilaisuuksiaan. Kotiseututalossa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä. Tällä hetkellä kotiseututalossa on konservoitujen seinätekstiilien ja kurikkalaisten kansanedustajien näyttelyt sekä Kurikan yhdeksän jääkärin esittely pysyvänä näyttelynä. Sitä paitsi kotiseututalon ruokasalissa on esillä Paulaharjun Norjan Lapissa ottamia valokuvia.

Edellä sanottujen rakennusten lisäksi Kurikan Museonmäellä sijaitsevat muualta Kurikasta paikalle siirretyt vanhan kappalaispappilan aitta, Myllykylän keskimylly, Harju-Säntin aitta ja Panttilan paja sekä suoraan paikan päälle rakennetut Kurikan vanha vesitorni ja Kurikan Museonmäen kesäteatteri katettuine katsomoineen. Kappalaispappilan aitassa ja Panttilan pajassa on tällä hetkellä näyttelyt; edellisen näyttelyt kertovat Kurikan Amerikan-siirtolaisuudesta ja paikkakunnan tekstiilialan tehtaista, jälkimmäisessä on taas pajanäyttely seppien työvälineistä ja tuotteista.

Sijaintiosoite: Museotie 19, 61300 Kurikka
Postiosoite: Anelma Laurila Tarsiantie 10, 61300 Kurikka

Puh. museo: 06 450 3983
Puh. toimisto: 06 450 3983

Verkkosivut
http://www.kurikka-seura.fi

Sähköposti
kurikka.seuranetikka.fi

Maakunta: Etelä-Pohjanmaa
Kunta: Kurikka

Aukioloajat

Ma -
Ti -
Ke -
To -
Pe -
La -
Su -

touko, kesäkuu, elokuu ma-pe 11-16, heinäkuu ma-pe 11-17. su 13-16. Muina aikoina sopimuksen mukaan. .

Pääsymaksut
3/2/0 €

Opastus
Opastus avoinnaoloaikana.

Museotyyppi

Kulttuurihistoriallinen museo

Paikallismuseo

Palvelut

Kahvila

Museokauppa

Pysäköintipaikka

* Suomen museoliiton jäsenmuseo

Museo kartalla
VINKKAA KAVERILLE
 
 
 

Museot

Museoissa nyt

Oletko jo nähnyt?