Khronoksen talo

IC-98, Khronoksen talo, 2016—

Tutustu Khronoksen talo -projektiin ja sen vaiheisiin Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseon Galleriassa. Lönnströmin taidemuseo ja IC-98 eli taiteilijakaksikko Visa Suonpää ja Patrik Söderlund toteuttavat Khronoksen talo -taideprojektia vuosina 2016-2017.

Taiteilijat ovat etsineet kiinteistöä, johon Khronos, ajan jumala, voisi asettua asumaan. Khronoksen talo löytyi Pöytyältä Varsinais-Suomesta. IC-98 lahjoitti hankkimansa kiinteistön Pöytyän kunnalle.

Khronoksen talo Pöytyän Ortenojalla on portittomalla teräsverkkoaidalla ympäröity kiinteistö. Alue on suojattu ihmisiltä ja koostuu asuinrakennuksesta ja pihapiiristä.
Aidattu alue jätetään koskemattomaksi määräämättömäksi ajaksi. Aluetta ei hoideta eikä ylläpidetä millään tavalla. Rakennukset saavat rauhassa rappeutua ja kasvit vallata alueen.

Kiinteistön koskemattomuuden tuhanneksi vuodeksi IC-98:n taiteilijat pyrkivät takaamaan virallisilla luvilla ja sopimuksilla. Tavoitteena on perustaa rauhoitettu suojelualue, ihmisistä vapaa ei-kenenkään maa, joka koostuu sekä ihmisen rappeutuvasta kulttuuriperinnöstä että kuolevasta ja uudelleen kasvavasta luonnosta.

Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseon Galleriassa on esillä esimerkiksi Khronoksen taloon liittyvää kirjallisuutta sekä kädentaitoja ja aivoja harjoittavia tehtäviä, joita voi tehdä yksin tai yhdessä. Tehtävissä on erilaisia vaativuustasoja, joten ne soveltuvat niin eri ikäisille lapsille kuin aikuisillekin.

Lönnströmin taidemuseo toteuttaa vuosittain kuvataiteilijan tai taiteilijaryhmän kanssa nykytaideprojektin. Ensimmäiseksi projektiksi 2015 valittiin turkulaisen taiteilijaryhmä IC-98:n ehdotus
Khronoksen talo.

Kausi:
4.5.2016–31.12.2017

Lönnströmin taidemuseo
Sijaintiosoite: Syväraumankatu 41

Sisäänpääsy Museokortilla

Puh. museo 045 2610504
Puh. toimisto 045 2610504

www.lonnstrominmuseot.fi

Aukioloajat

Ma -
Ti -
Ke -
To -
Pe -
La -
Su 12:00-16:00

Lisäksi avoinna joka kuukauden ensimmäinen keskiviikko klo 16-19.

Pääsymaksut
5/3/0 €
Samalla pääsymaksulla Lönnströmin taidemuseoon sekä Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseoon. Meillä käy Museokortti.

Museo kartalla

Kartalla näkyy museon päärakennuksen sijainti. Yksittäinen näyttely ei välttämättä sijaitse samassa osoitteessa.

VINKKAA KAVERILLE
 
 
 

Museoissa nyt

Hae näyttelyitä ja tapahtumia
Oletko jo nähnyt?