Sivustoa päivitetään. Tämä on beta-versio.
 
Exhibition
 Admission with Museum Card
 

Kuumaliimaa ja koristeompeleita - Selkun puvustusta vuosien varrelta

Käsityömuseo Miila

  • 3.6.2020–12.9.2020

Pään läpi lyötävä kermakakku, mustan kanin pää, kääpiöiden hakku, Kaarle Herttuan juhla-asu ja monta muuta omituista ja omalaatuista esinettä ja vaatetta on nähtävillä kesän ajan näyttelyssä, mikä esittelee keskeisen teatterintekemisen osa-alueen, mutta joka usein jää vähemmälle huomiolle: teatteripuvustuksen ja tarpeiston.

 

Pään läpi lyötävä kermakakku, mustan kanin pää, kääpiöiden hakku, Kaarle Herttuan juhla-asu ja monta muuta omituista ja omalaatuista esinettä ja vaatetta on nähtävillä kesän ajan Paimiossa. Käsityömuseo Miila esittelee keskeisen teatterintekemisen osa-alueen, mutta joka usein jää vähemmälle huomiolle: teatteripuvustuksen ja tarpeiston. Sauvon Elävän Kulttuurin Seuran teatteripuvustuksia on esillä vaihtuvien näyttelyiden tilassa 3.6. - 12.9.

Näyttelyyn on koottu pukujen ja tarpeiston pienimuotoinen runsauden sarvi. Näyttelyn nimi Kuumaliimaa ja Koristeompeleita - Selkun puvustusta vuosien varrelta kertoo siitä kekseliäisyydestä ja mielikuvituksen lennosta, mitä teatterin puvustaja tarvitsee.
Näyttelyn kokoajat Anu Lehtonen-Sonkki ja Päivi Väntsi, itsekin puvustustehtävissä olleita, ovat halunneet luoda näyttelytilaan teatterin puvustamon hektisen tunnelman noin viikkoa ennen ensi-iltaa. Tavaraa on paljon ja kaikkialla, suloisessa sekamelskassa, mutta kuitenkin tarkassa järjestyksessä.
Näyttelyssä on puvustusta ja tarpeistoa mm. kesäteatteriesityksistä Pinocchio, Robin Hood, Ruma Ankanpoikanen, Saapasjalkakissa, Lumikki ja seitsemän Kääpiötä ja Sven Tuuva. Lisäksi nähtävää on koottu sisäesityksistä, kuten erilaisista kabareista sekä metallimusikaali Scroogesta. Esillä on myös joitakin nukketeatteriesityksissä käytettyjä nukkeja sekä sekun teatteripaidat vuosien varrelta.

Share this with your friends!

Print version

Museum contact details

Käsityömuseo Miila
Kirjakuja 2, 21530 Paimio

+358 2 474 5109

Museum website

Admission fees

Admission with Museum Card
Admission with Museum Card

5/4/3€

Payment methods

käteinen, yleisimmät pankki- ja luottokortit.

Opening hours

Mon Closed
Tue Closed
Wed Closed
Thu Closed
Fri Closed
Sat Closed
Sun Closed

Näyttelyn tekstit kielillä

 

.