1.12.2020

Ge Museikortet i gåva – som julerbjudande en extra månad (12+1) på köpet

Museikortet är alltid en bra gåva: Det passar en person som redan äger ett kort. Personen kan ansluta gåvan till ett tidigare införskaffat kort.

En immateriell gåva, upplevelser för ett år! Museikortet är en årslång kulturresa som passar alla. Ge bort upplevelser av konst, teknik, design eller ishockey. Det nya Museikortets giltighetstid startar först vid det första museibesöket. Mottagaren bestämmer själv när hen påbörjar sin årslånga kulturresa.

Julerbjudande: en extra månad (12+1 månader) på köpet till alla Museikort! Köp Museikortet (69 €) som gåva eller till dig själv. Erbjudandet gäller fram till 31.12.2020.

Du kan köpa Museikortet (69 €) som gåva i nätbutiken eller på över 300 museer från Åland till Enare.


Köp ett Museikort


Var och hur köper jag Museikortet som gåva?

Du väljer själv hur Museikortet som köps på nätet skickas till mottagaren: per post i presentkuvert eller helt digitalt, som sms och e-postmeddelande. På museet får du ett tillfälligt Museikort i kuvert som du kan ge bort till valfri person.

Du kan köpa så många presentkort du behöver i nätbutiken eller på alla Museikortmuséer. Godkända betalningsmedel på nätet är nätbanker och betalkort. På museerna kan du även betala kontant. Kortens giltighetstid börjar löpa först vid det första museibesöket.

Vänligen notera att på grund av covid-19-epidemin kan vissa av museerna tillfälligt stängas. Vi rekommenderar att du granskar museets öppettider från deras webbsida innan du besöker.

Museikortet är alltid en bra gåva: Det passar en person som redan äger ett kort. Personen kan ansluta gåvan till ett tidigare införskaffat kort. Det här förlänger det tidigare kortets giltighetstid i enlighet med giltighetstiden för det nya kortet.


Gåvoalternativ för Museikortet:

1) Digital gåva som skickas som sms och per e-post

Du kan köpa den digitala gåvan på museot.fi/osta. Du väljer själv leveransdatum och tid för den digitala gåvan. Den kan skickas till mottagaren direkt eller till exempel om en vecka. Om du vill ge bort gåvan på en gång ska du välja den digitala versionen. Du kan även lägga till en hälsning i beställningen som syns i e-postmeddelandet.

Mottagaren får ett kundnummer och användarvillkor per e-post och som sms. Med dessa kan man besöka museer direkt. Ett permanent Museikort skickas per post när mottagaren registrerar sig som användare av Museikortet med ett webbformulär.

2) Kuvert som skickas till mottagaren

Om du vill ge bort ett fysiskt Museikort ska du välja presentkuvertet. Du kan även lägga till en hälsning i beställning som trycks i brevet tillsammans med ditt namn.

Presentkuvertet innehåller ett tillfälligt Museikort och användarvillkoren. Med dessa kan man besöka museer direkt. Ett präglat Museikort i plast skickas per post när mottagaren registrerar sig som användare av Museikortet med ett webbformulär.

Beställ senast 16.12.2020: Observera att Museikort som beställs i presentkuvert skickas per post inom 1–2 veckor. Det exakta distributionsdatumet beror på Posten.

3) Museikort som köps som gåva på museum

Om du köper gåvan på museet får du ett tillfälligt Museikort i ett presentkuvert som du kan ge bort till valfri person. Med kortet kan man besöka museer direkt. Ett präglat Museikort i plast skickas per post när mottagaren registrerar sig som användare av Museikortet med ett webbformulär.


Museikortet (69 €) är en inträdesbiljett till över 300 museer från Åland till Enare

Kortet gäller i ett år räknat från den dag kortet använts första gången. Med Museikortet kan du uppleva Finlands största, viktigaste och mest intressanta museer och lokala skatter. Här finns mycket att se för alla som gillar historia, konst, design, natur, teknik eller ishockey.

Läs mer om Museikortet >

Vanliga frågor >Berätta för dina vänner!