TAKAISIN

 
Museo
Sisäänpääsy museokortilla

Kulttuurihistoriallinen museo

Jyväskylän yliopiston museo on tiedemuseo, joka esittelee ja dokumentoi yliopiston tiedettä, taidetta, kulttuuria ja luontoa.

Jyväskylän yliopiston museo on tiedemuseo, joka esittelee ja dokumentoi yliopiston tiedettä, taidetta, kulttuuria ja luontoa. Jyväskylän yliopiston tiedemuseon kulttuurihistoriallinen osasto kerää, säilyttää, tutkii ja esittelee Jyväskylän yliopiston historiaan ja nykypäivään liittyvää aineistoa. Näyttelykeskus Soihdussa esillä oleva perusnäyttely Oi kuvatuksia ja mielijuohteita esittelee yliopiston ja sen edeltäjien opetuksen ja tutkimuksen historiaa vuonna 1863 perustetun Suomen ensimmäisen kansakoulunopettajaseminaarin ajalta nykypäivään. Näyttelykeskuksessa on lisäksi esillä varatuomari Jorma Tissarin Jyväskylän yliopistolle lahjoittama taidekokoelma, joka koostuu merkittävien suomalaisten 1900-luvun modernismin edustajien töistä.
Jyväskylän yliopiston tiedemuseo ja kirjasto yhdistyivät 1.1.2017 Avoimen tiedon keskukseksi.

Näyttelykeskus Soihtu on suljettu huhtikuun loppuun saakka. Myös touko- ja kesäkuulle varatut ryhmien näyttelyvierailut ja kampusopastukset peruuntuvat. Opastustilauksia otetaan vastaan 30.6. jälkeiselle ajalle.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Kulttuurihistoriallinen museo
Seminaarinmäki, rakennus S, 40100 Jyväskylä

040 805 4579

Museon kotisivut

Pääsymaksut

Sisäänpääsy museokortilla
Sisäänpääsy museokortilla

Vapaa pääsy.

  • facebook

Aukioloajat

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti valtion ja kuntien museot ovat suljettuina 13. huhtikuuta saakka. Yksityisen ja kolmannen sektorin toimijoiden suositellaan toimivan samoin.

Opastus

Kampusopastus tilauksesta, kampusmuseo@jyu.fi