Museo
Sisäänpääsy museokortilla

Museoalus Pommern

Pommern on maailman ainut nelimastoinen rahtipurjelaiva, joka on säilytetty alkuperäisessä kunnossaan. Uusi Pommern aukeaa toukokuussa 2019!

Pommern aukeaa uudella vierailukokemuksella 1. toukokuuta 2019. Astu sisään elämään laivalla ja osallistu merimiehen arkeen 1930-luvulla. Pommern tekee jokavuotisen matkansa Australiaan ja sinä pääset mukaan miehistöön.

Pommern on ainut nelimastoinen rahtipurjealus maailmassa joka on säilynyt alkuperäisessä kunnossa. Se on tyypillinen rahtialus, joka rakennettiin Skotlannissa 1903 ja jonka ahvenanmaalainen laivanvarustaja Gustaf Erikson osti 1923. Pommern on kuljettanut puutavaraa Skandinaviasta, salpietaria Chilestä ja vehnää Australiasta. Viimeisen rahtipurjehduksensa Pommern teki 1939 ja vuodesta 1952 se on ollut museoaluksena.

Näyttelyllä ”Pommern – 100 vuorokautta merellä” tuomme aluksen eloon ja nostamme esiin miehistön omia kertomuksia. Konsepti on lähellä historiaa-elämys jossa vierailijat saavat löytää ja kokea Pommernin historian kaikilla aisteilla.
Kuuntele salaa, miten jungmanni Johan kokee ensimmäisen pestinsä valtameripurjehtijalla, miten hän selvilytyy linjakasteesta ja miten hän kohtaa ensimmäisen myrskynsä. Osallistu itse töihin laivalla ja opi ompelemaan purjetta, purkamaan painolastia ja tanssimaan juhlissa Lontoossa. Koe ihmistä suuremmat luonnon voimat ainutlaatuisessa ääni- ja valoinstallaatiossa, joka luo elämyksen niin tyynestä kuin myrskystäkin.

Lasten omassa ääniopastuksessa Pommernin laivarotta Ruby johdattaa laivan ympäri. Ruby tuntee Pommernin paremmin kuin kukaan ja voi paljastaa laivan kaikki salaisuudet. Mutta hysh…älä kerro tätä aikuisille!

Maarianhaminan kaupunki omistaa Pommernin, mutta Ahvenanmaan merenkulkumuseon säätiö pitää huolen kunnostustöistä sekä näyttelyistä laivalla.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Tulostusversio sivusta

Museon yhteystiedot

Museoalus Pommern
Västra hamn, 22100 Maarianhamina

(018) 531 423

Museon kotisivut

Pääsymaksut

Sisäänpääsy museokortilla
Sisäänpääsy museokortilla

10/6/0 €

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti Suljettu
Ke Suljettu
To Suljettu
Pe Suljettu
La Suljettu
Su Suljettu

touko-syys 11-16, kesä-elo 10-17.

Poikkeusolosuhteiden vuoksi suosittelemme varmistamaan museon avautumispäivämäärän ja aukioloajat museon omilta kotisivuilta ennen museovierailua.

Opastus

Opastus tilauksesta (018) 531 421.

Kohdetta lähellä olevat museot

 • Ålands Jakt- och Fiskemuseum (Ahvenanmaan metsästys- ja kalastusmuseo)
   
   

  Ålands Jakt- och Fiskemuseum (Ahvenanmaan metsästys- ja kalastusmuseo)

   
 • Ålands kulturhistoriska museum (Ahvenanmaan Museo)
   
   

  Ålands kulturhistoriska museum (Ahvenanmaan Museo)

   
 • Önningebymuseet
   
   

  Önningebymuseet

  Museo kertoo Victor Westerholmin taiteilijasiirtokunnan (1886-1914) tarinaa ja järjestää vaihtuvia...

   
 • Ålands sjöfartsmuseum (Ahvenanmaan merenkulkumuseo)
   
   

  Ålands sjöfartsmuseum (Ahvenanmaan merenkulkumuseo)

  Ihmisen ja meren elävä historia.

   
 • Ålands konstmuseum (Ahvenanmaan taidemuseo
   
   

  Ålands konstmuseum (Ahvenanmaan taidemuseo

   
 
 
 
 
 
 
.