TAKAISIN

 

WAM

7.2.2020–24.5.2020

 Sisäänpääsy museokortilla
Näyttely

Anneli Nygren: Fan Academy

Fan Academy on retrospektiivinen katsaus suomalaisen mediataiteen pioneerin tuotantoon lähes viidenkymmenen vuoden ajalta.

Esillä on Nygrenin videoita uran alkuvaiheista tähän päivään asti sekä käsikirjoituksia elokuviin, luonnoksia, portfolioita, piirroksia ja maalauksia.

Turussa asuva ja työskentelevä Nygren on tehnyt videoita ja elokuvia 1970-luvun lopulta lähtien, ensin kaitafilmikameralla ja sittemmin videokameralla. Ensimmäinen varsinainen videoteos Rakkaudesta rocktähteen on vuodelta 1982. Tämän itseoppineen mediataiteilijan massiivinen tuotanto sisältää fiktioita, dokumentteja, animaatioita ja musiikkivideoita. Nygren käsittelee teoksissaan tärkeitä ja vakavia teemoja, mutta ne sisältävät myös reipasta tee se itse -tekemistä, terävää huumoria, itseironiaa ja populaarikulttuurin kritiikkiä.

Campia ja julkisuuden henkilöitä
Nygren ei pyri pätemään teknisellä laadulla ja camp-henkisyys on hänen tuotannossaan keskeinen tekijä. Nygren käyttää usein hahmoina julkisuuden henkilöitä tai populaarikulttuurista tuttuja hahmoja, hänen teoksissaan on nähty mm. Dallasin Cliff Barnes, Margaret Thatcher, Hillary Clinton, Raisa Gorbatšova, Joan Collins ja Renny Harlin. Myös Nygrenin omat hahmot seikkailevat näyttelyn teoksissa, mukana ovat mm. AnneLee, Tytti Tyttelin, Cicca sekä Jonne 59.

Nygrenin teoksia on ollut esitetty festivaaleilla ja näyttelyissä vuodesta 1989 alkaen. Yleiseen tietoisuuteen hän nousi vuonna 1990 YLE:n Taiteen laita -ohjelmassa ja ensimmäinen retrospektiivi nähtiin jo 1994 Kiasmassa. Nygrenin When Noise and Death Meet (2006) sai Suomen Queer-tutkimuksen Seuran eurovisio-palkinnon vuonna 2015. Mediataiteen valtionpalkinnon Nygren sai vuonna 2018.

Yleisöopastukset sunnuntaisin klo 14 ja keskiviikkoisin klo 18.

WAM on avoinna ti, pe-su klo 10-17, ke-to klo 11-20.

HUOM. Valtioneuvoston tekemän päätöksen mukaisesti WAM pidetään suljettuina 13.4. saakka koronavirustilanteen vuoksi. Näyttelyopastukset on peruttu huhtikuun loppuun asti.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Voit ostaa Museokortin tästä museokohteesta tai verkosta

Museon yhteystiedot

WAM
Itäinen Rantakatu 38, Turku

(02) 262 0850

Museon kotisivut

Pääsymaksut

Sisäänpääsy museokortilla
Sisäänpääsy museokortilla

10/5/4 €
Kesänäyttelyn ajan 12.6.–20.9.2020:
12/6/4 €

Maksutavat

Käteinen, yleisimmät pankki- ja luottokortit. Smartum-, TYKY- ja Virike-kulttuurisetelit.

  • facebook
  • instagram

Aukioloajat

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti valtion ja kuntien museot ovat suljettuina 13. huhtikuuta saakka. Yksityisen ja kolmannen sektorin toimijoiden suositellaan toimivan samoin.

Esteettömyys [kriteerit]

Palvelut

Näyttelyn tekstit kielillä