Lapua konstmuseum

11.2.2020–23.5.2020

 Inträde med Museikortet
Utställning

VILLE VUORENMAA

Aika joka minulle on annettu -näyttely esittelee kuvataiteilija ja muusikko Ville Vuorenmaan intensiivisiä akvarellimaalauksia.

“Ne aiheet, joista lopulta päädyn tekemään maalausta, ovat aina sellaisia, jotka mielestäni jotenkin saattaisivat toimia visuaalisessa muodossa ja jotka intuitiivisesti tuntuvat kiinnostavilta, tärkeiltä ja itselleni antoisilta ja jollain tavalla todelta. Jotkut maalausteni kuva-aiheet tulevat suoraan omasta elämästäni ja kokemuksistani. Toiset ovat enemmän mielikuvituksen tuotetta, mutta monesti niissäkin on pohjalla joku henkilökohtainen tunne tai ajatus.”

“Huomaan että lapsena ruutupaperille piirtelemäni rock-musiikkiaiheet tai sarjakuvahahmot palaavat välillä nykyäänkin maalauksiini, hiukan muuttuneina tosin. Ehkä lapsuudesta tuttujen aiheiden uudelleen kuvaaminen on osittain yritystä saada kosketus lapsuuteen, ymmärtää sitä. Niissä on kyse leikistä, kuvittelusta. Kuvataiteessa aikuisella on lupa leikkiä. Ja leikissä on kyse todellisuuden, oman itsensä sekä ympäröivän maailman, käsittelemisestä, niiden ymmärtämiseen tähtäävästä toiminnasta sekä omien maailmojen luomisesta. Tässä kohtaa leikki ja kuvataiteen tekeminen voivat näyttäytyä hyvin samanlaisilta.”

Ville Vuorenmaa


Näyttelyn teosten sisällöt vaihtelevat fiktiivisistä aiheista tositapahtumiin ja teoksissa vilahtavat silloin tällöin myös taiteilijan lapualaisjuuret. Kuva-aiheita täydentävät eri puolille maalausta leviävät tekstipinnat, jotka selventävät teosten monitasoisia sisältöjä.

Lapualla vuonna 1980 syntynyt Ville Vuorenmaa on saanut monipuolisen kuvataideopin Limingan kuvataidekoulussa, Rovaniemellä Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa ja Taideakatemiassa Turussa. Vuorenmaa valittiin vuonna 2015 ensimmäiseksi Vuoden nuoreksi eteläpohjalaiseksi taiteilijaksi. Alfred Kordelinin säätiön työskentelyapuraha vuodelle 2019 ja uusi työhuone Helsingissä entisessä Lapinlahden sairaalassa mahdollistivat hänelle täysipäiväisenä taiteilijana työskentelyn ja näyttelyihin valmistautumisen.

Berätta för dina vänner!

Print version

Museets kontaktuppgifter

Lapua konstmuseum
Kulttuurikeskus Vanha Paukku

044 438 4520

Museets hemsida

Inträdesavgifter

Inträde med Museikortet
Inträde med Museikortet

Vapaa pääsy.

Betalningssätt

käteinen, yleisimmät pankki- ja luottokortit.

 • facebook
 • instagram

Öppet

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti valtion ja kuntien museot ovat suljettuina 13. huhtikuuta saakka. Yksityisen ja kolmannen sektorin toimijoiden suositellaan toimivan samoin.

Museets utställningar

Näyttelyn tekstit kielillä

MUSEER NÄRA MÅLET

 • Seinäjoki konsthall
   
   

  Seinäjoki konsthall

  Nykytaidetta, tapahtumia, elämyksiä Seinäjoen taidehallissa.

   
 • Nelimarkka-museum, Södra Österbottens regionala konstmuseum
   
   

  Nelimarkka-museum, Södra Österbottens regionala konstmuseum

   
 • Tobaksmagasinet, Jakobstads museum
   
   

  Tobaksmagasinet, Jakobstads museum

   
 • Skyddskår och Lotta Svärd museum
   
   

  Skyddskår och Lotta Svärd museum

  Vapaaehtoisen maanpuolustuksen museo Alvar Aallon Etelä-Pohjanmaan suojeluskuntapiirin ja Lotta Svärd...

   
 • Malmska Gården, Jakobstads museum
   
   

  Malmska Gården, Jakobstads museum

   
 • Sydösterbottens museum
   
   

  Sydösterbottens museum

  Törnävän museoalueelle on siirretty yhteensä 18 vanhaa, 1600-1800 -luvuilta olevaa talonpoikaisrakennusta eri...

   
 
 
 
 
 
.