Sivustoa päivitetään. Tämä on beta-versio.
 
Utställning
 Inträde med Museikortet
 

By Nature

Kuntsi museum för Modern konst

  • 22.2.2020–30.8.2020

By Nature bjuder på en mångsidig grupp österbottniska, eller i området aktiva, nutidskonstnärer. De är antingen födda och uppvuxna i Österbotten, eller har flyttat till Österbotten, och sedan stadigt rotat sig i här.

 

En konstnär kan identifiera sig som Österbottnisk, även om man är född i t.ex. Colombia, Tyskland eller Rumänien.

Den tematiska utgångspunkten är naturen, men som tillägg till ett traditionellt perspektiv, förmedlar verken tillika hur naturen upplevs och tolkas. Naturen förverkligas således inte enbart av hur bilden formmässigt överförs till betraktaren, utan ger även denne en stämning och miljö, som ibland till och med är omedveten för konstnären.

Den omedvetna processen är en viktig del av en kreativ konstnärs verksamhet och påverkar hur en konstutövare närmar sig naturen på ett spontant sätt. I denna aspekt präglas den stämning och miljö i vilken konstnären bor – i detta fall Österbotten.

Synvinklar, som i utställningen balanseras mot varandra, är å ena sidan naturen som sådan, och å andra sidan den av konstnären subjektivt upplevda naturen. En del konstnärer tar tydligt naturen som utgångspunkt i sin egen kreativitet, medan andra förverkligar individuella perspektiv i förhållande till den omgivande världen, och upplever detta betraktelsesätt som viktigare.

Utställningen presenterar konstverk som inte tidigare visats i Österbotten. En del av konstverken har förverkligats specifikt för denna utställning. Ett performance-baserat arbete inleds och avslutas under utställningens gång och ett av verken skapas direkt i utställningsutrymmet. Samhälle, politik och skräck är utgångspunkter för konstnärer. Digital målning kombineras med precision via naturvetenskap och fotografi. Rörlig bild är en väsentlig uttrycksform för att skildra naturen vid sidan av klassisk teckning.

Konstnärer i utställningen: Dragos Alexandrescu, Robert Back, Albert Braun, Moa Cederberg, John Court, Malin Franzén, Oscar Hagen, Heidi Katajamäki och Patricia Rodas.

Berätta för dina vänner!

Print version

Museets utställningar

Museets evenemang

Museets kontaktuppgifter

Kuntsi museum för Modern konst
Sisäsatama, 65100 Vaasa

040 183 0440

Museets hemsida

Inträdesavgifter

Inträde med Museikortet
Inträde med Museikortet

9 / 6 / 0 €

Betalningssätt

Käteinen, yleisimmät pankki- ja luottokortit. Kuntoseteli. Smartum.

öppet

Må  Stängd
Ti 11:00-17:00
On 11:00-17:00
Tu 11:00-17:00
Fr 11:00-17:00
Lö 11:00-17:00
Sö 11:00-17:00

Näyttelyn tekstit kielillä

 

.