Webbplatsen uppdateras. Det här är en betaversion.
 
Utställning
 Inträde med Museikortet
 

Kari Vehosalo

Sara Hildéns Konstmuseum, Tampere

  • 6.2.2021–23.5.2021

Keväällä 2021 Sara Hildénin taidemuseo järjestää Kari Vehosalon (s. 1982) yksityisnäyttelyn.

 

Näyttely on laaja katsaus Vehosalon tähänastiseen tuotantoon, ja se esittelee myös ennennäkemättömiä uusia teoksia. Pääpaino on maalauksissa. Lisäksi nähdään piirustuksia ja veistoksia sekä näyttelyä varten luotu installaatio, joka yhdistää tilallisuutta ja ääntä.

Taiteilijana Vehosalo tunnetaan viiltävästä ja viileän kauniista kuvakielestään, jossa valokuvantarkkuus ja monokromaattinen värimaailma yhdistyvät hitaan ja suuritöisen tekniikan suvereeniin hallintaan. Ajattomilta tuntuvien ja samalla ajankohtaisten teosten lähtökohtia ja innoittajia ovat yhtä lailla taidehistorian kuvasto, Freudin psykologiset käsitteet sekä populaarikulttuurin faktat ja fiktiot. Vehosalon taiteen ytimessä on aina ollut humanismin perinne, kiinnostus ihmiselämän monimutkaisuutta kohtaan. Taiteilijana hän on syvällinen ajattelija ja filosofinen pohdiskelija.

Maalauksissaan Vehosalo asettaa figuurin tilaan tarkastelun kohteeksi, ikään kuin näyttämölle. Maalausten pääosassa on ihminen, yksilönä tai ryhmän jäsenenä, ja niiden kuvamaailma asettaa meidät pohtimaan inhimilliseen olemassaoloon ja katseen valtaan liittyviä kysymyksiä. Taiteilija on kertonut pyrkivänsä yhdistämään teoksissaan kauneuden, psykopatologian ja länsimaisen traumakulttuurin. Taiteellisena keinona käytetty vieraus synnyttää kuviin häiriön, joka rikkoo realismin turvan ja arjen järjestyksen.

Kari Vehosalo on syntynyt Ylöjärvellä, Tampereen naapurissa, ja hänen taiteilijan ammattityöksi kasvanut kulttuuriharrastuksensa sai alkunsa juuri Sara Hildénin taidemuseosta. Vehosalon yksityisnäyttely jatkaa Sara Hildénin säätiön kokoelmataiteilijoiden tuotannon tutkimuksellista esittelyä.

Berätta för dina vänner!

Print version

Museets kontaktuppgifter

Sara Hildéns Konstmuseum
Laiturikatu 13 (Särkänniemi), 33230 Tampere

(03) 5654 3512

Museets hemsida

Inträdesavgifter

Inträde med Museikortet
Inträde med Museikortet

11/5 €

Betalningssätt

Sara Hildénin taidemuseossa voi maksaa käteisellä ja pankki-/luottokortilla (Visa, Visa Electron, Mastercard, Mastercard Maestro, Diners Club). Lisäksi sisäänpääsylipun tai Museokortin voi maksaa Smartumin kulttuurisetelillä, Luottokunnan Virikesetelillä, Tyky-kuntosetelillä (sirukortti käy), Tyky-Online -arvosetelillä ja Ticket Duo -maksukortilla.

öppet

Må  Stängd
Ti 10:00-18:00
On 10:00-18:00
Tu 10:00-18:00
Fr 10:00-18:00
Lö 10:00-18:00
Sö 10:00-18:00

Öppen tis-sön 10-18, Juni-August mån-sön 11-18

Näyttelyn tekstit kielillä

Näyttelyyn ääniopas kielillä