Black Friday -erbjudande: Museikortet nu till årets lägsta pris 59 €! Köp här
 
Utställning
 Inträde med Museikortet
 

Perversioni on usko taiteeseen

Björneborgs konstmuseum, Pori

  • 23.10.2020–21.2.2021

Näyttelyn taiteilijat edustavat eri sukupolvia ja monenlaisia taustoja. Kaikki he käsittelevät teoksissaan ihmisyyttä, suunnan etsimistä nykyhetkessä. He täyttävät taiteensa energialla!

 

Perversioni on usko taiteeseen
23.10.2020 – 21.02.2021
Halli, Siipi ja MEDIApiste

Kuraattori: Martin Schibli ja Saara Karhunen

Taiteilijat: Ellen Cantor, Miriam Cahn, Luciano Castelli, Alba S. Enström, Rainer Fetting, Andrea Eva Győri, Viljami Heinonen, Eeva Peura, Merzedes Sturm-Lie, Marianna Uutinen, Amalia Vekri, Alisa Yoffe

Näyttelyn nimi viittaa leikkisästi edesmenneen taiteilijan Ellen Cantorin (1961–2013) sitaattiin: ”Perversioni on usko tosirakkauteen.” Siihen tiivistyy monia taiteilijoita koskettava paradoksi: vaikka he lähestyvät asioita kriittisesti, he uskovat silti taiteen tekemisen energiaan; he ovat yhä romantikkoja, he uskovat yhä rakkauteen ja taiteen voimaan. Cantor käytti monia eri ilmaisuvälineitä ja oli toisinaan provokatiivinen – mutta usein teoksissa on mukana reilu annos huumoria. Hän käsitteli teoksissaan nykykulttuuria, yhteiskuntaa ja politiikkaa, mutta perimmältään niissä on kyse kiihkeästä elämänhalusta ja ihmisenä olemisen vaikeudesta mutkikkaan epävarmuuden värittämässä maailmassa.

Ei ole ihme, että Cantorin tuotantoon on virinnyt uudenlaista kiinnostusta viime vuosina. Taiteilijat haluavat palauttaa taiteen itsenäisyyden ja elinvoiman ja myös välttyä tulemasta tulkituksi teoreettisten viitekehysten kautta. Heidän tavoitteenaan on säilyttää ja ilmaista taiteessa itsessään piilevää energiaa.

Näyttelyn taiteilijat edustavat eri sukupolvia ja monenlaisia taustoja. Heidän yhteisiä kiinnostuksen kohteitaan ovat underground-kulttuuri, runoilijat, punk, elämä, intohimo, muotilehdet, pornolehdet tai viittaukset suosittuihin elokuviin, eivät niinkään taidemaailman viimeisimmät teoriat. Kaikki he käsittelevät teoksissaan ihmisyyttä, suunnan etsimistä nykyhetkessä. He täyttävät taiteensa energialla tekemättä kompromisseja. Heidän omistautumisensa elämälle ja taiteelle voi nähdä tulevaisuuden optimismina.

Berätta för dina vänner!

Museets kontaktuppgifter

Björneborgs konstmuseum
Eteläranta, 28100 Pori

(044) 701 1080

Museets hemsida

Inträdesavgifter

Inträde med Museikortet
Inträde med Museikortet

8/4/3 €. Perhelippu 16 €. Alle 18 v. vapaa pääsy viikonloppuina ja pyhinä.

Betalningssätt

Käteinen, pankki- ja luottokortti, Edenred-virikeseteli, Edenred-kortit, MyEdenred-sovellus, Smartum liikunta- ja kulttuuriseteli, Smartum Pay

öppet

Må  Stängd
Ti 11:00-18:00
On 11:00-20:00
Tu 11:00-18:00
Fr 11:00-18:00
Lö 11:00-18:00
Sö 11:00-18:00

Fri inträde till utställningar varje onsdag klockan 18-20

Näyttelyn tekstit kielillä