Evenemang
 

Kuvataiteilijan puheenvuoro – Eeva Peura: Näkyvä maailma ja fantasia

Björneborgs konstmuseum, Pori

  • 1.1.1000–22.2.2021

"Minua kiinnostaa se, miten näkyvä maailma ja fantasia, arkipäiväisyydet ja maagiset asiat voivat koskettaa ja olla samaan aikaan meille totta." Taiteilija Eeva Peura kertoo työskentelystään. Tilaisuus siirtyy verkkoon, ajankohta tarkentuu myöhemmin.

 

"Minua kiinnostaa se, miten näkyvä maailma ja fantasia, arkipäiväisyydet ja maagiset asiat voivat koskettaa ja olla samaan aikaan meille totta. Minulle teoksissani on enemmän kysymys teemojen ja asioiden tutkimisesta ja maalaamisen myötä esiin nousevista kysymyksistä kuin vastauksista ja valmiista konsepteista. Mitä tahansa voi tapahtua, sillä toisiinsa kuulumattomat ja hyvin hatarasti kuvitellut asiat voi maalauksen keinoin liittää yhteen."

Porin taidemuseon syksyn näyttelyt kertovat taiteen elinvoimasta, taiteessa itsessään piilevästä energiasta. Ne kertovat myös taiteen tekemisen sekä ihmisten erilaisten intohimojen ja elämänvalintojen mahdollistavan vapauden tärkeydestä. Näyttelyn taiteilijoita yhdistäviä kiinnostuksen kohteita ovat undergroundkulttuurit, runot, rakkaus, intohimo ja punk.

Puheohjelmassa ajatuksiaan ovat jakamassa taiteilijat Viljami Heinonen ja Eeva Peura sekä muusikko Iida-Milla Saarinen ja ikuinen punkkari, molekyylibiologi Howy Jacobs. Tilaisuudet siirtyvät verkkoon Porin taidemuseon YouTube-kanavalle.

PUHEOHJELMA:
YouTube-kanavalla Pori Art Museum | Kuvataiteilijan puheenvuoro –Viljami Heinonen
Tilaisuus siirtyy verkkoon | Muusikon puheenvuoro – Iida-Milla Saarinen
Tilaisuus siirtyy verkkoon | Kuvataiteilijan puheenvuoro – Eeva Peura: Näkyvä maailma ja fantasia
Tilaisuus siirtyy verkkoon | Punk and Me – Howy Jacobs, a British molecular biologist based in Tampere

Kuva: Eeva Peura, Kalannahkanainen I (2015)

Berätta för dina vänner!

Museets kontaktuppgifter

Björneborgs konstmuseum
Eteläranta, 28100 Pori

(044) 701 1080

Museets hemsida

Inträdesavgifter

Inträde med Museikortet
Inträde med Museikortet

8/4/3 €. Perhelippu 16 €. Alle 18-vuotiailla vapaa pääsy viikonloppuina ja pyhinä.

Betalningssätt

Käteinen, pankki- ja luottokortti, Edenred-virikeseteli, Edenred-kortit, MyEdenred-sovellus, Smartum liikunta- ja kulttuuriseteli, Smartum Pay