Hakutulos

Hakulause: "museon"


238 sivua.

Kulttuurien museolle suunnitellaan uutta sijoituspaikkaa Konservointilaitoksen rakennukseen Kansallismuseon pihapiiriin
Museovirasto on päättänyt, että Kulttuurien museon toimintaa Tennispalatsissa ei jatketa, kun nykyinen vuokrasopimus päättyy vuoden 2013 lopussa, mikäli päätökset museon uudesta sijoituspaikasta on tehty. Kulttuurien museota ei lakkauteta, vaan se toimii vuoden 2013 jälkeenkin itsenäisenä ja omalla ...

 

Tiedote: Teatterimuseon kirja Måns Hedströmistä valmistuu kirjamessuille
Teatterimuseo tiedottaa 24.10.2007   Teatterimuseon julkaisema ja Anneli Ollikaisen toimittama kirja "Måns Hedström. Teatterin visuaalinen suunnittelija. Teaterns visuella designer" on valmistunut ja julkistetaan Helsingin kirjamessuilla.

 

Designmuseon ja Suomen rakennustaiteen museon lisärakennushanke ei ole mukana valtion ensi vuoden talousarvioesityksessä
Opetus- ja kulttuuriministeriö ehdotti hankkeen rakentamisvaltuutta omassa budjettiesityksessään, mutta valtiovarainministeriön punakynä pyyhki sen pois.

 

Luonto ja ympäristö museonäyttelyissä
Ilmastonmuutosteema avaa uusia mahdollisuuksia taiteen ja luonnontieteen vuoropuhelulle, mikä näkyy museoiden näyttelyohjelmistoissa. Ilmastonmuutoksen vaikutuksien esilletuomisessa on mukana niin tieteen kuin taiteenkin keinot.

Luonto ja ympäristö museonäyttelyissä
 
 
 
 
 

Kruununprinsessa Victoria vieraili Kansallismuseon suurnäyttelyn avajaisissa
Vuonna 2009 on kulunut kaksisataa vuotta Suomen sodan päättymisestä. Merkkivuoden 1809 muistoksi toteutettu näyttely ei esittele vain sotatapahtumia. Keskeisessä osassa ovat myös sodan taustat ja seuraukset

Kruununprinsessa Victoria vieraili Kansallismuseon suurnäyttelyn avajaisissa
 
 
 
 
 

Museoiden joulumyyjäiset Kansallismuseossa ja muita joulunajan tapahtumia museoissa
Suomen kansallismuseon järjestämiin joulumyyjäisiin osallistuu yli kaksikymmentä museota ympäri Suomea. Myyjäiset pidetään lauantaina 25.11. klo 11-17.

Museoiden joulumyyjäiset Kansallismuseossa ja muita joulunajan tapahtumia museoissa
 

Kuvataiteen keskusarkisto julkaisee kokoelma-aineistojaan verkossa
Lähteillä on Valtion taidemuseon Kuvataiteen keskusarkiston tuottama sivusto, joka esittelee ja taustoittaa poimintoja arkiston ja kirjaston kokoelmista: asiakirjoja, valokuvia, julkaisuja ja muita dokumentteja.

 

EMMAan esille taideteos, johon SAA koskea
Taidemuseo EMMAn ystävät ry lahoitti EMMAlle museon 5-vuotissyntymäpäivälahjaksi sunnuntaina 16.10. Pekka Kauhasen veistoksen Taidekäsi.

EMMAan esille taideteos, johon SAA koskea
 

Valtakunnallisista erikoismuseoista selvitys
Valtakunnallista erikoismuseojärjestelmää ja sen muutoksia selvitetään. Tarkoituksena on arvioida järjestelmän toimivuutta ja kehittämistarpeita. Selvitystyön avulla pohjustetaan opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Museoviraston erikoismuseotoimintaa koskevaa kehittämistä, ohjausta ja rahoitusta. ...

 

Absoluuttinen Hotelli- ja ravintolamuseo?
Pitäisikö Alkon kokoelmia sisältävän museonäyttelyn olla kielletty alle 18-vuotiailta? Hotelli- ja ravintolamuseon johtaja Anu Kehusmaa kertoo kokemuksia Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston Valviran museovierailun jälkeen.

Absoluuttinen Hotelli- ja ravintolamuseo?
 

Kuurojen museo suljetaan toistaiseksi
Kuurojen Liiton ylläpitämä museo joutuu sulkemaan ovensa liiton säästötarpeiden vuoksi. Museon toiminta pyritään jatkossa turvaamaan laajentamalla rahoituspohjaa.

 

Carelicum sai tuulta purjeisiinsa
Joensuussa sijaitseva kulttuuri- ja matkailukeskus Carelicum on uudistettu Pohjois-Karjalan museon useita näyttelyitä ja kaupungin eri palveluita yhdistäväksi kokonaisuudeksi.

 

Kulttuurien museo muuttaa Tennispalatsista 2013
Kulttuurien museo on toiminut nykyisissä tiloissaan Tennispalatsissa vuodesta 1999 Helsingin kaupungin vuokralaisena. Vuokrasopimus päättyy vuoden 2013 lopussa, eikä sitä tulla jatkamaan. Kulttuurien museo sulkee näyttelynsä Tennispalatsissa keväällä 2013, minkä jälkeen museon toiminta siirtyy S...

 

Museojulkaisut näkyvästi esillä Turun Kirjamessuilla
Turun Kansainvälisillä Kirjamessuilla olivat esillä Suomen museoliiton järjestämän Museojulkaisukilpailun finalistit. Vuoden kotiseututietokirjaksi puolestaan valittiin Helsingin kaupunginmuseon teos Foto Signe Brander.

Museojulkaisut näkyvästi esillä Turun Kirjamessuilla
 

Postimuseo avaa ovensa uudistuneena 5.9.2008
Helsingin pääpostitalossa sijaitseva Postimuseo avaa ovensa uudistuneena 5.9.2008. Museon avaamista seuraavana päivänä tulee kuluneeksi 370 vuotta postitoiminnan perustamisesta.

 

Kuka, Mitä, Lahti ja Päijät-Hämeen Museomatka
Lahden kaupunginmuseon toteuttamat uudet sivustot johdattelevat matkalle Päijät-Hämeen museoihin ja Lahden historiaan.

 

Tampereen Työväen Teatterilta merkittävä arkistolahjoitus Teatterimuseolle
Tampereen Työväen Teatterin  arkisto vuosilta 1901-1992 siirretään Teatterimuseon arkistoon syksyn aikana. Lahjoitus on Teatterimuseolle erittäin tärkeä laajuutensa ja teatterihistoriallisen merkittävyytensä takia.

Tampereen Työväen Teatterilta merkittävä arkistolahjoitus Teatterimuseolle
 

Modernin taiteen museo Kuntsi avautuu Vaasassa
Kuntsin avautumista jouduttiin siirtämään vuodella, koska museon ilmastointi ei toiminut. Nyt taideteosten vaatima kosteustasapaino on saatu kohdalleen ja tammikuussa valmistuneen ikkunaremontin jälkeen museo avautuu yleisölle 3.2.2007.

Modernin taiteen museo Kuntsi avautuu Vaasassa
 

Yleinen ja yhtäläinen äänioikeus 100 vuotta
Vuonna 2006 vietetään naisten täysien poliittisten oikeuksien sekä Suomen eduskunnan 100 -vuotisjuhlaa. Museonäyttelyissä on mahdollisuus tutustua millainen Suomi, Venäjän autonominen suuriruhtinaskunta, oli sata vuotta sitten, jolloin yleinen ja yhtäläinen äänioikeus takasi suomalaisille naisille o...

 

J.V. Snellman -juhlavuosi näkyy museoissa
Johan Vilhelm Snellmanin syntymästä tulee 12.5.2006 kuluneeksi 200 vuotta. Snellman-juhlavuoden kunniaksi useissa museoissa on esillä Snellmanin elämää ja työtä esitteleviä näyttelyitä. Museonäyttelyiden kautta Snellmanin elämää voi seurata lapsuus- ja kouluvuosien ajoista yhteiskunnallisesti laaja-...

 

Jyväskylän sensuuri-seminaarin satoa
Huhtikuun alussa pidetyn Sensuroitu - ei sovi museon seminaarin puheenvuoroja on nyt luettavissa seminaarin verkkosivuilla. Jyväskylän yliopiston museologian ainejärjestö Diaarion järjestämässä seminaarissa keskusteltiin siitä, mitä aiheita museoissa on tietoisesti tai tiedostamatta jätetty käsittel...

Jyväskylän sensuuri-seminaarin satoa
 
 

WSOY lahjoitti I.K. Inhan Suomi-sarjan Valokuvataiteen museolle
WSOY on lahjoittanut hallussaan olleen kansallisvalokuvaaja Into Konrad Inhan (1865-1930) niin kutsutun Suomi-sarjan Valokuvataiteen museon omistukseen. Harvinaisen hyvin säilynyt valokuvakokoelma sisältää 592 alkuperäistä vedosta ja negatiivia.

WSOY lahjoitti I.K. Inhan Suomi-sarjan Valokuvataiteen museolle
 

Mobiilisti museoon: löydä kiinnostavat näyttelyt kännykällä
Kulttuurielämyksiä etsivän elämä on hivenen helpompaa, sillä lähes tuhannen museon tiedot löytyvät nyt kätevästi kännykällä. M.museot.fi-palvelu hyödyntää käyttäjän sijaintitietoja kertoen lähimpänä olevat museot kaikkialla Suomessa. Palvelun käyttäminen on helppoa: se toimii millä tahansa älypu...

 

Helene Schjerfbeckin löytynyt teos liitetty osaksi Ateneumin näyttelyä
Helene Schjerfbeckin Raaseporin maisema -teoksen alta löytynyt aiemmin tuntematon maalaus on nyt ripustettu osaksi taiteilijan 150-vuotisjuhlanäyttelyä Ateneumissa. Naista ja lasta esittävä maalaus on sen paljastamisen jälkeen konservoitu Valtion taidemuseon konservointilaitoksella tällä viikolla.

 

Vuoden museopedagoginen teko -palkinto Taide jää mieleen -hankkeelle
Vuoden museopedagoginen teko -palkinto on myönnetty Aboa Vetus & Ars Nova -museon ja Turun kaupungin sosiaali- ja terveystoimen yhteishankkeelle Taide jää mieleen. Hankkeessa kokeillaan, kuinka museo taipuu hyvän työelämän tueksi.

 

Google kuvasi museot virtuaalikierroksiksi
Suomessa käydään parhaillaan keskustelua seuraavan Guggenheim-museon sijoittamisesta Helsinkiin. Eri maiden taidemuseoihin voi tutustua nyt myös Googlen uuden aluevaltauksen, Art Projectin, avulla.

 

Mänttä profiloituu yhä vahvemmin taidekaupunkina
Gösta Serlachiuksen taidesäätiö on käynnistänyt maakuntatasolla mittavan taidemuseon laajennnushankkeen. Serlachius-museo Göstan tontille Joenniemeen nouseva uudisrkennus moninkertaistaa taidemuseon nykyiset tilat.

 

Saksan Ozeaneum valittiin vuoden museoksi
Euroopan museofoorumin (EMF) European Museum of the Year Award -konferenssi järjestettiin 19.-22.5. Suomessa Tampereella. Yhteensä 42 uutta tai uudistunutta museota kilpaili vuoden museon tittelistä. EMF:n tuomarit valitsivat voittajaksi lauantaina 22.5. Ozeaneumin Saksan Stralsundista. Erikoismaini...

 
 
 
 

Uutta museot.fi näyttelykalenterissa
Museot.fi näyttelykalenteri esittelee lähes 400 museon ajankohtaiset sekä tulevat näyttely- ja tapahtumatiedot.

 

MuseoKesä-lehdessä puhutaan elävästä perinnöstä
MuseoKesä-lehden pääjutussa Mikko Härö pohtii, mitä kaikkea kulttuuriperintö käsittääkään. Onko puutarhan kunnostuksen yhteydessä esiin noussut virvoitusjuomapullon korkki kulttuuriperintöä? Pitääkö ihan kaikki suojella? Voidaanko kaikkea suojella? Janne Gallen-Kallela-Sirén kirjoittaa elävän taidep...

 

Museokortti: vuoden mittainen kulttuurimatka
Museokortti on 250 museon yhteislippu, joka on voimassa vuoden ajan ensimmäisestä käyttökerrasta alkaen. Kortti maksaa 64,90€.

 

Museokauppamessut
Kansallismuseossa järjestetään perinteiset Museokauppojen messut lauantaina 19.11.2011 klo 11-17. Yli 20 museokauppaa ympäri Suomea myy erikoistuotteitaan. Näitä tuotteita et saa mistään muualta!

Museokauppamessut
 
 

Kokoelmalähtöinen työ toi vuoden museoteko-tunnustuksen Sara Hildénin taidemuseolle
ICOM - Suomen komitea on päättänyt myöntää Vuoden museoteko -tunnustuksen 2007 Sara Hildénin taidemuseolle linjakkaasta ja omaleimaisesta näyttelypolitiikasta.

Kokoelmalähtöinen työ toi vuoden museoteko-tunnustuksen Sara Hildénin taidemuseolle
 
 
 
 
 
 

Koululaisten ja opiskelijoiden Mennään museoon! -viikkoa vietetään 8.-11.10.2013
Tänä vuonna koululaisten ja opiskelijoiden museoviikkoa viettää lähes viisikymmentä museota eri paikkakunnilla. Luvassa on opastuskierroksia, työpajoja ja erilaisia pelejä sekä taidetta monessa muodossa katsomalla, kokemalla ja tekemällä. Useisiin museoihin on viikon aikana koululaisille ja opiskeli...

 

Suomen museoliitto Helsingin kirjamessuilla 25.-28.10.2012
Suomen museoliitto kokoaa osaston Helsingin kirjamessuille. Museoliiton lisäksi osastolla esittäytyy yhdeksän museota. Messuilla julkistetaan myös vuoden 2012 Museojulkaisukilpailun voittaja.

 

Koululaisten ja opiskelijoiden Mennään museoon! -viikkoa vietetään 9.-12.10.2012
Mennään museoon! -viikon aikana museot järjestävät ohjelmaa koululaisille ja opiskelijoille 26 paikkakunnalla. Mukana on yli viisikymmentä museota.

 

Museojulkaisut esillä Turun kirjamessuilla 5.-7.10.2012
Suomen museoliiton osastoa (A5) Turun kansainvälisillä kirjamessuilla isännöi tänä vuonna Turun taidemuseo. Osaston elämyksellinen tunnelma on luotu Turun taidemuseossa parhaillaan esillä olevan Mäntän medicit - Kultakauden klassikoita Gösta Serlahiuksen taidesäätiön kokoelmasta -näyttelyn henge...

 

Museojulkaisukilpailun 2012 finalistit valittu
Joka toinen vuosi järjestettävän Museojulkaisukilpailun tämänkertaiset finalistit on valittu. Esiraati valitsi kilpailuun osallistuneiden 47 teoksen joukosta kuusi suosikkiaan.

 

Koululaiset ja museot kohtaavat Mennään museoon! -viikolla
Mennään museoon! -viikko kutsuu koululaiset ja opiskelijat museovierailulle lokakuussa. Tapahtuman aikana 9.-12.10.2012 museot eri puolilla Suomea avaavat ovensa koululaisille ja opiskelijoille ja tarjoavat erityisesti heille suunnattua ohjelmaa. Museoissa järjestetään muun muassa työpajoja, eri...

Koululaiset ja museot kohtaavat Mennään museoon! -viikolla
 

Uudenmaan kaikki museot verkossa
Uusimaa on tulvillaan menneisyyden muistoja mitä moninaisimmissa museoissa, jotka voi nyt löytää kätevästi samasta osoitteesta www.museo-opas.fi. Kattava ja helppokäyttöinen sivusto esittelee parisataa kohdetta kansallisista suurmuseoista omalaatuisiin pikkumuseoihin suomeksi, ruotsiksi ja englan...

Uudenmaan kaikki museot verkossa
 

Taide- ja museokeskus Sinkka avaa ovensa Keravalla
Taide- ja museokeskus Sinkka tarjoaa kävijöilleen unohtumattomia elämyksiä korkeatasoisen taiteen ja keravalaisen kulttuurihistorian parissa. Ohjelmistossa on näyttelyitä, työpajoja, luentoja ja seminaareja. Taide- ja museokeskuksen nimi viittaa keravalaiseen puusepänteollisuuteen, mutta myös museot...

 
 

Designpääkaupunkiviikonloppu avaa ovet museoihin
Osana World Design Capital Helsinki 2012 -vuotta vietetään Designpääkaupunkiviikonloppua 3.-5-2.2012. Viikonlopun aikana järjestetään kaikkiaan yli 180 tapahtumaa kaupunkilaisten iloksi Helsingissä, Espoossa, Kauniaisissa, Vantaalla ja Lahdessa. Myös monet museot ovat mukana viikonlopun ohjelmassa.

 

Suomen rakennustaiteen museo on nyt Arkkitehtuurimuseo
Suomen rakennustaiteen museo on vuoden 2012 alusta nimeltään Arkkitehtuurimuseo, virallisesti Suomen arkkitehtuurimuseo. Nimimuutoksen myötä Arkkitehtuurimuseo kirkastaa ja avaa toimintaansa suuren yleisön - ja ennen kaikkea yksilön suuntaan.

 

Tukholman kunnalliset museot maksullisiksi vuoden 2012 alussa
Tukholman kaupunginmuseo on yksi Tukholman museoista, joka ottaa pääsymaksut jälleen käyttöön vuoden 2012 alussa.

 
 

Koululaiset ja museot kohtaavat Mennään museoon! -viikolla
Mennään museoon! -viikko kutsuu koululaiset ja opiskelijat museovierailulle lokakuussa. Tapahtuman aikana 4.-7.10.2011 yli 50 museota eri puolilla Suomea avaa ovensa koululaisille ja opiskelijoille sekä tarjoaa erityisesti heille suunnattua ohjelmaa. Museoissa järjestetään muun muassa työpajoja, eri...

 

Vapriikille kunniamaininta Vuoden museo -kilpailussa
Vapriikin 1918-näyttely on saanut kunniamaininnan Euroopan vuoden museo -kilpailussa (EMYA, European Museum of the Year Award).

 

Vuoden Museoteko -tunnustus Suomen valokuvataiteen museolle
ICOM - Suomen komitea myönsi Vuoden museoteko -tunnustuksen 2011 Suomen valokuvataiteen museolle. ICOM - Suomen komitea on myöntänyt Vuoden museoteko -tunnustuksen vuodesta 1992 lähtien.

 

Vuoden museopedagoginen teko -palkinto myönnettiin monikulttuurisuustyöstä
Museopedagoginen yhdistys Pedaali ry. myönsi Vuoden museopedagoginen teko -palkinnon taidekasvattaja, kulttuurityöläiselle Babel-pajojen projektikoordinaattorille ja Uudenmaan taidetoimikunnan monikulttuurisuusläänintaiteilijalle Outi Korhoselle.

 

Kokoelmakeskuksen selvityshanke meneillään Satakunnassa
Museot tallentavat laajasti ja monipuolisesti aineellista kulttuuriperintöä ja taidetta. Museokokoelmat ovat kulttuurivarallisuutta, johon liittyy paitsi merkittäviä kulttuurihistoriallisia ja eettisiä arvoja myös mittavia taloudellisia arvoja. Riittämättömät, olosuhteiltaan epäasianmukaiset ja haja...

 
 

Vuoden eurooppalainen museo 2011 -kilpailu
Vuoden eurooppalainen museo 2011 -palkintoa - European Museum of the Year Award - tavoittelee 34 museota 15 maasta. Suomesta loppukilpailussa ovat Auto- ja tiemuseo Mobilia Kangasalta, Merikeskus Vellamo Kotkasta, Museokeskus Vapriikin Tampere 1918 -näyttely sekä Poliisimuseo Tampereelta.

 
 

Vuoden museopedagoginen teko -palkinto 2010
Vuoden museopedagoginen teko -palkinto 2010 on myönnetty Tampereen kaupungin Taidekaari-kulttuurikasvatusohjelmalle ja sitä yhdessä tuottaville Tampereen kaupungin museopalvelujen TAITE-yksikölle, kulttuuripalveluille ja perusopetukselle.

 

Koululaiset ja museot kohtaavat Mennään museoon! -viikolla
Mennään museoon! -viikko kutsuu koululaiset ja opiskelijat museovierailulle 5.-8.10.2010. Koululaisten ja opiskelijoiden oman museoviikon tarkoitus on tiivistää museoiden ja koulujen yhteistyötä sekä tuoda esiin museoita useaan oppiaineeseen sopivana avoimena oppimisympäristönä. Lisäksi viikon aikan...

 

Museojulkaisukilpailun 2010 finalistit on valittu
Joka toinen vuosi järjestettävän Museojulkaisukilpailun tämänkertaiset finalistit on valittu. Esiraati valitsi kilpailuun osallistuneiden teosten joukosta kuusi suosikkiaan.

 
 
 

Taidetalletus muuttui lahjoitukseksi
Sanoittajaguru Vexi Salmi on lahjoittanut toisen elämäntyönsä, mittavan nykytaiteen kokoelman, Hämeenlinnan taidemuseolle. Tiistaisessa luovutustilaisuudessa hän lupasi kartuttaa nimikkokokoelmaansa vastedeskin.

Taidetalletus muuttui lahjoitukseksi
 
 

Vuoden museoteko -tunnustus Länsi-Uudenmaan museoille
ICOM - Suomen komitea myönsi Vuoden museoteko -tunnustuksen kuudelle Länsi-Uudenmaan ammattimuseolle yhteisen kokoelmapolitiikan toteuttamisesta. Yhteistyössä ovat olleet mukana Fiskarsin museo, Hangon museo, Karkkilan ruukkimuseo Senkka, Lohjan museo, Länsi-Uudenmaan maakuntamuseo ja Vihdin museo.

 
 
 
 

Museoviikon ohjelmaa varttunemmalle väelle
Valtakunnallisella museoviikolla 17.5.-23.5. 2010 lähes neljäkymmentä museota 25 paikkakunnalta tarjoaa erityisesti senioreille suunnattua ohjelmaa. Tänä vuonna järjestetään muun Museoviikko-ohjelman lisäksi useissa museoissa ET-lehden lukijoille opastuksia ja työpajoja.

 
 

Ystävän kanssa museoon 14.2.
Yllätä ystävä ja vie hänet museoon ystävänpäivänä tai osta ystävälle lahjakortti museoon. Suomen museoliiton tuottaman Museo-lahjakortin voi hankkia yli 50:stä museosta ympäri Suomen. Lahjakortilla voi ostaa museokohtaisesti esim. näyttelykäyntejä tai lahjakortin voi osoittaa museokauppaan museossa ...

Ystävän kanssa museoon 14.2.
 
 
 

Kulttuurikuntoon museoissa 4.-5.12.
Kansallista kulttuurikuntopäivää juhlitaan jo toista kertaa lauantaina 5.12.2009. Oppilaitoksissa ja työpaikoilla päivää vietetään jo perjantaina 4.12.2009. Kulttuurikuntopäivä muistuttaa valtiollisen itsenäisyyden ja kulttuurin tiiviistä suhteesta: ei ole kansallista itsenäisyyttä ilman kansallista...

Kulttuurikuntoon museoissa 4.-5.12.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Poliisimuseo avautui yleisölle Tampereella
Miten poliisille tänään kuuluvat työt hoidettiin keskiaikaisen Ruotsin itäisessä Suomen maakunnassa tai Venäjän tsaarin Suurruhtinaskunnassa? Entä miten nykyajan itsenäisen suomen poliisin monipuolinen toimenkuva ja työt ovat kehittyneet?

Poliisimuseo avautui yleisölle Tampereella
 

Museojulkaisukilpailun finalistit on valittu
Suomen museoliiton joka toinen vuosi järjestettävällä  Museojulkaisukilpailulla tehdään tunnetuksi museoiden monipuolista  julkaisutoimintaa ja museoammattilaisten tutkimustyötä. Ensimmäisen  kerran Vuoden museojulkaisu valittiin vuonna 1992.

 
 

Arkeologian päivät johdattavat menneisyyden jäljille
Valtakunnalliset arkeologian päivät Menneisyyden jäljillä järjestetään 11. kerran 5.-6.9.2008. Perinteiseen tapaan ohjelmassa on kaikenikäisille esihistoriasta ja arkeologiasta kiinnostuneille monenlaisia tapahtumia eri puolilla Suomea.

 
 

Kuvakooste Museoviikon tapahtumista
Valtakunnallista museoviikkoa vietettiin 12.-18.5.2008 teemalla Eurooppalaisuus meissä. Viikko oli osa Euroopan kulttuurienvälisen vuoropuhelun teemavuotta 2008.

 
 
 

Museoiden näyttelyt kertovat vuoden 1918 tapahtumista
Useat museot järjestävät tänä vuonna näyttelyitä, joissa käsitellään Suomessa vuonna 1918 käydyn sisällissodan vaikutuksia niin yhteiskuntaan kuin tavallisten ihmisten arkeen. Näyttelyiden yhteydessä on runsaasti oheisohjelmaa, keskustelutilaisuuksia, luentoja ja opastettuja kävelyretkiä.

Museoiden näyttelyt kertovat vuoden 1918 tapahtumista
 
 
 
 
 
 
 
 

Tuo mummosi museoon! Sarka on nimennyt vuoden 2008 emännän vuodeksi
Suomen maatalousmuseo Sarka kehottaa kaikkia tuomaan mummonsa museoon. Museokävijät voivat lahjoittaa museolle maaseudulla eläneen tai maataloudessa työskennelleen äitinsä, isoäitinsä, tätinsä, vaimonsa tai vaikka naapurinsa kuvan sekä noin kirjoitetun liuskan verran tietoja ja tarinoita kyseisestä ...

Tuo mummosi museoon! Sarka on nimennyt vuoden 2008 emännän vuodeksi
 
 
 

Minun museomuistoni - SKS:n arkisto kerää museomuistoja
Miksi menit museoon? Ovatko museokäynnit muokanneet maailmankuvaasi? Kerro omasta museokäynnistäsi!

 

Museoiden uutuusjulkaisuja Helsingin kirjamessuilla
Museoiden uutuusjulkaisut Suomen museoliiton osastolla 6 g 58.

 
 
 

Kiina Tampereen museoissa
Kesällä 2007 Kiinan historia ja taide on näyttävästi esillä Tampereen kulttuuritarjonnassa. Kiinavuosi käynnistyi museoissa yhtä aikaa 16.6.2007.

Kiina Tampereen museoissa
 
 
 
 

Museoissa vuonna 2007: Kiina-ilmiö ja eläimellistä menoa
Suomen museoliitto on koonnut museoiden näyttelytarjonnan vuodelle 2007. Keskiviikkona 17.1. Näyttelykeskus WeeGeessä Espoossa julkistettu Museovuosi 2007 -luettelo sisältää yli 900 näyttelyä 200 museossa. Samalla on avattu museoiden ajantasainen näyttelykalenteri osoitteessa www.museot.fi/nayttelyk...

 
 

Anders Zornin grafiikankokoelma Serlachiuksen taidemuseoon
Gösta Serlachiuksen taidemuseo Mäntässä on hankkinut kokoelmiinsa 44 ruotsalaisen taidemaalarin Anders Zornin (1860-1920) graafiikanteosta. Ruotsista yksityiseltä keräilijältä hankitut teokset muodostavat laajimman Anders Zornin grafiikanteosten kokoelman Suomessa.

Anders Zornin grafiikankokoelma Serlachiuksen taidemuseoon
 
 
 
 

Näyttelykeskus WeeGee aukeaa yleisölle 13.10.2006 Espoossa
WeeGee- bussi kuljettaa yleisöä maksutta 13.- 15.10. sekä 21. -22.10 Kiasman edestä WeeGeelle Tapiolaan ja takaisin kaksi kertaa tunnissa alkaen klo 10.30. Viimeinen bussi Kiasman edestä lähtee päivittäin klo 16.30 ja WeeGeeltä klo 18.

Näyttelykeskus WeeGee aukeaa yleisölle 13.10.2006 Espoossa
 
 

Museojulkaisukilpailun 2006 finalistit esiteltiin Turussa
Turun kirjamessuilla 29.9. esiteltiin Museojulkaisukilpailun viisi finalistia. Lisäksi luovutettiin Museokirjaklassikon kunniakirja Museoviraston julkaisulle Rahwaan puku.

 

Museot Turun kirjamessuilla 29.9.-1.10.2006
Tervetuloa tutustumaan museoiden julkaisuihin Turun kirjamessuille Suomen museoliiton osastolle A 53.

 
 
 

Tekstiiliteollisuusmuseo avautui Tampereella
Kesäkuussa avautunut ja vuosia valmisteltu museo tuo yleisön nähtäville ehkä keskeisimmän osan Tampereen teollista historiaa: tekstiilin.

Tekstiiliteollisuusmuseo avautui Tampereella
 
 

Tunnelmia Museoviikolta
Toukokuisen Museoviikon teemana oli tänä vuonna Museot ja nuoret. Tapahtumia järjestettiin ympäri Suomea noin 120 museossa. Varsinkin Kansainvälinen museopäivä 18.5. houkutteli uusia ja vanhoja kävijöitä tutustumaan museoiden tarjontaan.

 
 

MuseoKesä lehti on ilmestynyt - hae omasi
MuseoKesä-lehdessä teemana on Nuoret. Pääjutussa taidehallinnon professori Timo Cantell kirjoittaa nuorista kulttuuria kuluttamattomista aikuisista, jotka asettavat vapaa-ajalle suuria vaatimuksia. Kun ulos lähdetään ja jostain maksetaan, tavoitellaan tunne-elämyksiä ja sykähdyttäviä, ainutlaatuisi...

MuseoKesä lehti on ilmestynyt - hae omasi
 

Eettinen arkeologia tukee paikallisväestöä
Didirichsenin taidemuseossa 9.4. päättyneen Maya II Kadonneen kaupungin arvoitus -näyttely rikkoi Didrichseniin kävijäennätyksen ja toi esiin uudenlaisen tavan toteuttaa arkeologisia kaivauksia.

 
 
 
 

Näyttelytiedotus 17.1.2006
Museoiden tarjonta vuonna 2006: Snellmanin ja naisten juhlaa

 

1-vuotias Museokortti juhlii 2.-8. toukokuuta
Museokortti täyttää vuoden 5. toukokuuta. Kaikkien aikojen juhlaviikkoa vietetään 2.—8. toukokuuta Museokortti-kohteissa kautta Suomen. Lähde mukaan juhlimaan!

1-vuotias Museokortti juhlii 2.-8. toukokuuta
 
 
 
 
 
 
 
 

Museovinkkejä hiihtolomalle
Museot eri puolilla Suomea järjestävät monipuolista tekemistä hiihtolomalaisille! Huomioithan tapahtumien päivämäärät, sillä koulujen talvilomat järjestetään eri aikaan eri puolilla maata. Lisätietoa linkeistä ja tiedustelut ...

 
 
 
 

Taide ja kaukainen menneisyys -seminaari
Seminaari Turun kirja- ja tiedemessuilla lauantaina 30.9. klo 14.00-17.00 Kokoustila 1-2

 
 
 
 
 

Museot ja koulut kohtasivat Mennään museoon! -viikolla
Mennään museoon! -viikkoa vietettiin lokakuun alussa 83 museossa eri puolilla Suomea. Viikon aikana useat museot eri puolilla Suomea avasivat ovensa koululaisille ja opiskelijoille. Monessa museossa järjestettiin myös erityisesti koululaisille suunnattua ohjelmaa.

Museot ja koulut kohtasivat Mennään museoon! -viikolla
 
 
 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 
VINKKAA KAVERILLE
 
 
 

Hae näyttelyitä

Etsi museoita

 

Tarkemmat hakukriteerit