Utställning
 Inträde med Museikortet
 

Hang i frmmande hnder

Hang frontmuseum, Hanko

  • 4.6.2017–31.12.2030

Vi berttar om de spnnande hndelserna i Hang efter vinterkriget 1940, d Hang evakuerades och frvandlades till en sovjetisk militrbas samt striderna som utspelade sig vid Hangfronten juni-december 1941.

 

Basutstllningen Hang i frmmande hnder r helt frnyad. I den moderna museisalen finns en gedigen utstllningshall som ger en god verblick av hndelserna under ren 19391941 d staden Hang var strategiskt viktig fr landet. Sjlva basutstllningen omfattar ett strikt urval av fotografier, informativa planscher och kartor. I de nya vitrinerna finns freml som kksredskap, krl, vapen, medaljer och uniformer. En film om evakueringen finns ocks till pseende. Utstllningen behandlar livet i den idylliska staden fre Vinterkriget. Sjlva Vinterkriget och den knslosamma evakueringen i mars 1940 har sin sjlvklara plats.
Harparskoglinjen som var Finlands frmsta frsvarslinje presenteras ocks. Dess enorma betydelse fr det finska frsvaret skdliggrs. Det r en sllsam upplevelse att befinna sig inuti museet och veta att arrendegrnsen gick endast cirka hundra meter ifrn.

Berätta för dina vänner!

öppet

Må  Stängd
Ti Stängd
On Stängd
Tu Stängd
Fr Stängd
Lö 11:00-18:00
Sö Stängd

Museet ppet tisdag-sndag kl. 11-18 juni till augusti. Under hsten lrdagar kl. 11-18 samt enligt verenskommelse.

Näyttelyn tekstit kielillä