Sivustoa päivitetään. Tämä on beta-versio.
 
Evenemang
 

Barnens trafikkarneval

Finlands leksaksmuseum

  • 29.8.2020 (11.00-15.00)

Välkomna till att fira sommarens skojigaste trafikevenemang tillsammans med hela familjen!

 

Leksaksmuseet Hevosenkenkä firar Esbodagen med att arrangera en Barnens trafikkarneval på WeeGee-husets gård tillsammans med Trafikskyddet och Barnens Trafikstad. På karnevalen kan du köra på trampbilsbanan, kurva in till biltvätten, testa på att gå längs skyddsvägen, repetera trafikregler, delta i mullvadsjakten och möjligen träffa en trafikpolis.

Program kl. 11–15 (Gården framför WeeGee)

Biltvätt kl. 11–15
Välkomna till stadens skojigaste biltvätt! Vi tvättar, vaxar, polerar och torkar ditt färdmedel i en handsvängning. Leksaksmuseet Hevosenkenkäs biltvätt erbjuder ett urval av underbara åkdon med vilka du kan bekymmerslöst svänga in till den otroligt effektiva tvätten.

Skyddsvägpunkten kl. 11–15
Kommer du ihåg vad man skall komma ihåg före man stiger på skyddsvägen? På Trafikskyddets skyddsvägpunkt repeterar vi anvisningarna för skyddsvägar och övar på att korsa vägen på rätt sätt.

Trampbilbanan kl. 11–15
Hoppa in i trampbilen och njut av att köra! På Barnens trafikstads trampbilbana kan barnen öva på att följa trafikreglerna och prova på att köra trampbil.

Regelquiz kl. 11–15
På Trafikskyddets Regelquiz kan du prova hur bra du minns trafikreglerna. Vid punkten utdelas det även information om den nya trafiklagen och den förnyade handboken Till fots och med cykel till alla hugade.

Möt polisen (exakt tid ännu okänd)
Polisinrättningen för Västra Nylands trafikövervakningsenhet har åtagit sig att besöka Barnens trafikkarneval ifall resurserna tillåter.

Program kl. 11–17 (Leksaksmuseet, WeeGees 2 vån.)

Den stora mullvadsjakten kl. 11–17
Mullvaden som blev känd på 1970-talet från tävlingen för att hitta en symbol för Helsingforsmetron har rymt ut i Leksaksmuseets utställning. Efter att du funnit alla mullvadar kan du också delta i utlottningen av ett pris från museibutiken.

Barnens skaparlördag goes trafik kl. 12–14
Låt fantasin flyga! På verkstaden kan du pyssla ihop ditt drömfordon av återvunnet material tillsammans med föräldern.

Rivstart i Fordonsleken -guidning kl. 13.30
Följ trafikledarens ledning och res in i trafikens spännande värld! På guidningen hoppar vi ombord specialutställningen Fordonslek och betraktar resandet och olika fordon på land, luft och hav, samt trafiksäkerhet ur barnets synvinkel.

Fritt inträde. Förändringar möjliga.

Berätta för dina vänner!

Print version

Museets kontaktuppgifter

Finlands leksaksmuseum
Näyttelykeskus WeeGee, Ahertajantie 5, Tapiola, 02100 Espoo

050-5900137

Museets hemsida

Inträdesavgifter

Inträde med Museikortet
Inträde med Museikortet

12/10/0 €

Betalningssätt

Maksuvälineenä käyvät tavallisimpien pankki- ja luottokorttien ohella Smartumin Kulttuurisetelit sekä Smartumin Saldo-kortti, Edenredin Virikesetelit, Ticket Mind&Body sekä Ticket Duo -kortit sekä ePassi.

 

.