Black Friday -erbjudande: Museikortet nu till årets lägsta pris 59 €! Köp här
 
Utställning
 Inträde med Museikortet
 

Linjat kohtaavat - Ahti ja Maija Lavonen

Orimattila konstmuseum, Orimattila

  • 17.10.2020–5.12.2020

Taiteilijapariskunnan yhteisnäyttely on läpileikkaus kummankin taiteilijan monipuolisesta urasta.

 

Ahti Lavonen teki kansainvälisen ja aktiivisen taiteilijan elämäntyön ajallisesti lyhyessä ajanjaksossa. Hän käytti erilaisia materiaaleja ja tekniikoita monipuolisesti ja ennakkoluulottomasti. Taiteilijana Ahti Lavonen katsoi olevansa lähinnä maalari, mutta hän oli kiinnostunut kuvataiteen lisäksi arkkitehtuurista, käsityöstä, muodista ja teollisesta muotoilusta. Materiaalintuntu oli koko hänen tuotantoaan yhdistävä tekijä. Ahti Lavosen läpimurto taiteilijana tapahtui 1960-luvulla, jolloin hän kuului myös suomalaisten informalistien Maaliskuulaiset-ryhmään ja osallistui ryhmän yhteisnäyttelyihin.

Maija Lavosen taiteen aiheet syntyvät luonnon kokemuksista ja voimakkaista visuaalisista elämyksistä. Hän on työskennellyt pitkän uransa aikana monenlaisilla eri materiaaleilla, mutta ryijyn hän kokee tekniikkana itsellensä läheisimpänä. Teoksissaan Maija Lavonen yhdistää usein orgaanisia ja moderneja materiaaleja, kuten villaa ja akryylia tai silkkiä ja metallia. Teoksissaan hän etsii käsityön ja teollistumisen yhteyttä ja haluaa näin pehmentää kovia arvoja. Maija Lavoselta nähdään näyttelyssä myös hänen viimeaikaisimpia teoksia, jotka ovat valokuidusta kangaspuilla kudottuja. Pitkän taiteilijanuran tehneen Maija Lavosen ensimmäisestä yksityisnäyttelystä tulee tänä vuonna kuluneeksi 50 vuotta.

Näyttelyssä on esillä yhteensä noin kaksikymmentä teosta, minkä lisäksi esillä on Ahti Lavosen suunnittelemia julisteita ja kummankin taiteilijan urasta kertovia valokuvia ja katalogeja. Linjat kohtaavat -näyttelyn teosten lisäksi Orimattilan taidemuseon pysyvistä kokoelmista löytyy Ahti Lavosen maalauksia.

Näyttelyn on kuratoinut Maija Lavonen. Näyttelyn valosuunnittelusta vastaa Jyrki Sinisalo. Näyttelyn graafisen ilmeen on suunnitellut Tiit Jürna. Näyttelyn tuottaa Orimattilan taidemuseo.

Berätta för dina vänner!

Museets utställningar

Museets evenemang

Museets kontaktuppgifter

Orimattila konstmuseum
Lahdentie 65, 16300 Orimattila

044 781 3567

Museets hemsida

Inträdesavgifter

Inträde med Museikortet
Inträde med Museikortet

7/4/0 €

Betalningssätt

Käteinen

öppet

Må  Stängd
Ti 12:00-16:00
On 12:00-16:00
Tu 12:00-16:00
Fr 12:00-16:00
Lö 11:00-15:00
Sö 11:00-15:00

Tillgänglighet [kriterier]

Tjänster