Evenemang
 

Kuvataiteilijan puheenvuoro verkossa – Viljami Heinonen

Björneborgs konstmuseum, Pori

  • 25.11.2020–21.2.2021

"Punk merkitsi minulle ilmaisuni muuttumista vapaammaksi ja maalauksellisemmaksi." Taiteilija Viljami Heinonen keskustelee työskentelystään näyttelyn kuraattori Saara Karhusen kanssa. Tilaisuus on nauhotettu 25.11.2020.

 

"Punk ja taide tulivat vahvasti osaksi identiteettiäni, kun opiskelin Kankaanpään taidekoulussa. Ensi vaikutus syntyi kiinnostuksestani punk-musiikkiin ja myöhemmin oivalsin, että samaa vapaata asennevoimaista ilmaisua saatoin hyödyntää myös tehdessäni kuvia (maalauksia). Punk merkitsi minulle ilmaisuni muuttumista vapaammaksi ja maalauksellisemmaksi. Suomalainen termi maaseutu-punk istui noihin aikoihin erinomaisesti. Opiskelupaikkani Kankaanpää, pienehkö maalaiskaupunki jossa leikkisästi Ratsiaa lainatakseni rock'n roll oli pirun harvinaista, oli oikeahenkinen miljöö kaikenlaiseen punkahtavaan itseilmaisuun."

Viljami Heinosen puheenvuoro on Porin taidemuseon YouTube-kanavalla:
https:/­/­www.youtube.com/­watch?v=exG0mk7SEfc­&feature=youtu.be­&fbclid=IwAR0eC0PZ95_ughuet9Pau6L7BlPO_f7bxf2C8J7vRVsUuQ9BuYrujsjpiG8

Porin taidemuseon syksyn näyttelyt kertovat taiteen elinvoimasta, taiteessa itsessään piilevästä energiasta. Ne kertovat myös taiteen tekemisen sekä ihmisten erilaisten intohimojen ja elämänvalintojen mahdollistavan vapauden tärkeydestä. Näyttelyn taiteilijoita yhdistäviä kiinnostuksen kohteita ovat undergroundkulttuurit, runot, rakkaus, intohimo ja punk.

Puheohjelmassa ajatuksiaan ovat jakamassa taiteilijat Viljami Heinonen ja Eeva Peura sekä muusikko Iida-Milla Saarinen ja ikuinen punkkari, molekyylibiologi Howy Jacobs. Tilaisuudet siirtyvät verkkoon Porin taidemuseon YouTube-kanavalle.

PUHEOHJELMA:
YouTube-kanavalla Pori Art Museum | Kuvataiteilijan puheenvuoro –Viljami Heinonen
Tilaisuus siirtyy verkkoon | Kuvataiteilijan puheenvuoro – Eeva Peura: Näkyvä maailma ja fantasia
Tilaisuus siirtyy verkkoon | Muusikon puheenvuoro – Iida-Milla Saarinen
Tilaisuus siirtyy verkkoon | Punk and Me – Howy Jacobs, a British molecular biologist based in Tampere

Kuva: Viljami Heinonen: Declining Figure, 2019, Courtesy of the Artist and MAKASIINI Contemporary.

Berätta för dina vänner!

Museets kontaktuppgifter

Björneborgs konstmuseum
Eteläranta, 28100 Pori

(044) 701 1080

Museets hemsida

Inträdesavgifter

Inträde med Museikortet
Inträde med Museikortet

8/4/3 €. Perhelippu 16 €. Alle 18-vuotiailla vapaa pääsy viikonloppuina ja pyhinä.

Betalningssätt

Käteinen, pankki- ja luottokortti, Edenred-virikeseteli, Edenred-kortit, MyEdenred-sovellus, Smartum liikunta- ja kulttuuriseteli, Smartum Pay