Museoissa nyt

Hae näyttelyitä

 

Kotikaupunkimme Lohja

Lohjan Museon 100-vuotisjuhlavuoden merkeissä museon Pedagogiossa on avattu museon uusi perusnäyttely Kotikaupunkimme Lohja.

Täysin uudistetussa ja modernisoidussa perusnäyttelyssä vieraat pääsevät syventymään Lohjan historiaan aina kivikaudelta nykypäivään asti. 

Erityisesti lapsivieraita varten näyttelyssä seikkailee museohiiri Roope sekä hänen ystävänsä. Pehmolelumaiset museohiiret kertovat napin painalluksella näyttelyn sisältöön liittyviä tarinoita sekä suomeksi että ruotsiksi. Museohiirten tarinat kiinnostavat varmasti myös varttuneempaa väkeä.

>>Lisää

Heavy Metal - haarniskoita ja aseita 1500-1700 -luvulta Hämeen linnassa

Heavy Metal esittelee mittavan kokoelman 1500-1700 -lukujen haarniskoja ja aseita, jotka tulevat Itävallan Grazista. 

Näyttelyyn tulee myös kokonainen hevosen haarniska sekä aseita. Esillä olevat puolihaarniskat liittyvät Suomen historiaan, samankaltaisia käyttivät hakkapeliitat 30-vuotisessa sodassa 1600-luvulla. 


Huom! Näyttelyssä on erikoishinnoittelu. Pääsymaksu Museokortilla 4 euroa.

Avoinna 23.10. asti.

>>Lisää

Musiikkia! Kaupungin soivat muistot

Musiikki on kuulunut kautta aikain helsinkiläisten elämään. Tässä näyttelyssä Hakasalmen huvilassa soitto, laulu ja tanssi herättävät muistoja ja avaavat korvat menneisyyden äänimaailmalle.

Kuuntele kappelin holvien kaikuja, salongin sulosointuja ja bändikellarin jytkettä! Vieraile soitinverstaassa, jännitä kansakoulun laulukokeessa, opettele menuettia tai kurkista euroviisufanin kaappiin!

>>Lisää

Museokortti lahjana: kuinka se toimii?

Mistä Museokortin voi ostaa lahjaksi ja miten se toimii?

Museokortin voit ostaa lahjaksi verkkokaupastammeMuseokortti-kohteista tai Tiketistä. Verkkokaupasta lahja on mahdollista ostaa joko kotiin postitettavana lahjakuorena tai digitaalisena lahjana, joka toimitetaan sähköpostiin.

Lahjatilauksissa vastaanottaja saa väliaikaisen Museokortin, eli asiakasnumeron. Tuolla numerolla lahjansaaja pääsee kaikkiin korttikohteisiin ja hän myös käyttää sitä kirjautuakseen Museokortin käyttäjäksi. Kirjautumisen jälkeen hänelle postitetaan muovinen, kohokirjaimilla varustettu Museokortti.

Sain Museokortin lahjaksi. Mitä minun pitää tehdä?

Onneksi olkoon! Pääset saamallasi asiakasnumerolla museoon vaikka heti. 

Kahden viikon kuluessa ensimmäisestä käynnistä sinun pitää kirjautua Museokortin käyttäjäksi. Heti kirjauduttuasi postitamme sinulle varsinaisen, kohopainetun Museokortin. Kirjautuminen tapahtuu täällä ja se kannattaa tehdä heti.

Saako lahjaksi ostetun Museokortin heti käyttöön?

Lahjakuoritilauksissa vastaanottaja saa asiakasnumeron postissa. Digitaalisissa lahjoissa ostaja voi määrittää toimituspäivämäärän. Museokortti-tiimi suosittelee siis digitaalista tilausta jos esimerkiksi suunnittelet lahjansaajan kanssa yhteistä museoreissua ensi viikolle.

Mistä tiedän onko lahjansaajalla jo Museokortti?

Henkilösuojan vuoksi emme voi antaa tietoja siitä ketkä kortin jo omistavat. Mutta ei hätää: vaikka lahjansaajalla jo kortti olisikin hän voi käyttää aikaisempaa korttia sen voimassaolon loppuun asti ja ottaa sitten uuden, lahjaksi saadun kortin käyttöönsä. On myös mahdollista, että henkilö antaa lahjaksi saadun Museokortin vaikkapa kumppanilleen. Näin he pääsevät museoihin yhdessä.

Miksi lahjakuoren saatekirjeessä lukee, että tiedot on lisättävä kahden viikon kuluessa?

Toimitamme varsinaisen, kohopainetun Museokortin kortinhaltijan postiosoitteeseen, kun hän on kirjautunut käyttäjäksi. Tiedot kannattaa siis lisätä mahdollisimman pian.

Kun lahjansaaja ensimmäisen kerran käy museossa ja käyttää asiakasnumeroaan, on hänellä tuon käynnin jälkeen kaksi viikkoa aikaa kirjautua Museokortin käyttäjäksi.

Haluan ostaa Museokortteja liikelahjaksi. Miten toimin?

Museokortti on oivallinen lahja henkilöstölle, avainasiakkaille tai hallituksen jäsenille! Yli 10 kappaleen Museokortti-tilaukset on mahdollista maksaa laskulla: lähetä osoitteeseen museokortti@museot.fi tilauksesi 

  • kappalemäärä
  • toimitusosoite
  • laskutustiedot

Me hoidamme loput!

Vastaanottajien nimiä ei tarvita, sillä lahjansaajat saavat väliaikaiset Museokortit, joilla pääsee korttikohteisiin ja voi kirjautua käyttäjäksi.

Lisää vastauksia usein kysyttyihin Museokortti-kysymyksiin!

Jenni Haukio lehdessä: "Haastan ostamaan Museokortin lahjaksi miehelle"

"Eräs viime vuoden innostavimmista kulttuuriuutisista oli Suomen museoliiton lanseeraama Museokortti, joka avaa haltijalleen ovet yli 200 suomalaiseen museoon", kirjoittaa rouva Jenni Haukio 3. helmikuuta ilmestyneessä Kotiliedessä.

"Jotta mielenkiinto museoharrastukseen olisi jonain päivänä yhtä voimakasta molempien sukupuolten keskuudessa, haastan täten itseni sekä kaikki muutkin Suomen ”museokorttitädit” ostamaan kortteja lahjaksi kaikenikäisille miehille”, innostaa Haukio. 

>>Lisää